Sidor

onsdag 26 oktober 2016

Nu är vi i A Coruna

Körde först till Ferrol, som ligger ca 6 mil norr om A Coruna. Ligger i en fin havsvik. Båda dessa städer ligger i Galicien och längst ut i mot väster i norra Spanien.
Vägen från Ferrol till A Coruna var vacker. A Coruna är den stad som de flesta seglare anländer till när de ska segla över biscayabukten. Sen seglar många av dem vidare till Kanarieöarna och sen till karibien. Detta är en stor hamnstad.
Vi kom fram på eftermiddagen. Tog en promenad in till gamla stan, det var ca 2,2 km. Blev 8500 steg idag. En mysig stad med vacker strandpromenad.
Här finns Herkulestornet. Ett antikt romerst fyrtorn. Fyren är nära 1 900 år gammal, det äldsta romerska fyrtorn som ännu är i bruk som fyrtorn. Det ursprungliga tornet var inte fullt så högt; 1785 restaurerades tornet, som då hade hunnit förfalla ganska illa. Man höjde tornet med den åttkantiga fjärde våningen och ännu en vaktkur.
Ställplats: det var en vanlig parkering precis nedanför Herkulesfyrtorn. Ingen service. På kvällen kom folk med personbilar och skulle ut o promenera, det blev väldigt trångt. Ok, att stå för en natt.
Koordinater: N 43.38360° W 8.40221°


1 kommentar:

Ingalill Bergsten sa...

Väldigt fina foton! Och intressant att läsa om er resa! Själva befinner vi oss nu någon mil söder om Salamanca. Vid Lidle får man inte stå numera, så därför står vi på en ställplats lite söderut. Varmt! Varmt!! Varmt!!!