Sidor

måndag 5 december 2016

Nu är vi i Spanien igen

Åkte från Tavira till Manta Rota i (Portugal)där var vi för någon vecka sen.
Sen åkte vi in i Spanien till Sanlucar de Barrameda. En underbar stad, med många goda tapas ställen.
Tyvärr har de stängt den stora grusplanen. Tömning och vatten i gatan är fortfarande i funktion. Det var fullt på gatan vid tömningsplatsen. Så vi ställde oss på en sidogata. Men tyvärr så var det så stora vattenpölar, vilket innebar att när en bil passerade så fick vi en rejäl sjö över bilen, vilket blev ett oljud.
Så sent på kvällen flyttade vi oss, då hade en plats blivit ledig vid tömningsplatsen. Nästa dag tog vi en promenad in till centrum och det blev lite goa tapas. När vi satt på restaurangen ringde Maria och sade att polisen varit vid  våra husbilar och vi fick inte stå där. Så vi bestämde att vi åker vidare till Rota, ca 1,5 mil söder om Sanlucar.
Peter cyklade en bit bort längs stranden och kunde då se den nya bron till Cadiz. Bron blev klar sept 2015. Det är den näst högsta bron i världen, med segelfri höjd på 69 meter. Hela bron är 5 km lång. Det tog 8 år att bygga bron Den högsta bron ligger i New York. Cadiz är europas äldsta stad, som har varit bebodd oavbrutet. Den är från 1100 talet före Kristus och även en av världens äldsta sjöstäder. Vi ska åka över bron och besöka Cadiz i övermorgon.
Här i Rota står vi på en jättefin parkering, precis vid beachen. Jättefina promenadstråk. Lugnt o fint.
Ställplats: gratis, stor asfaltsparkering. Tömning o va (ev kostar va 2e), på gatan intill. Koordinater tömning o va: N 36.63824, W 6.39128
Koordinater: N 36.63731, W 6.39198