Sidor

onsdag 8 april 2020

Snabb hemfärd pga Corona!


Nu är det 3 veckor sen vi kom hem till Sverige.
När allt hände med Coronavirus så blev det en snabbare färd hem än vi hade planerat. Vår tanke var att vara hemma den 6 april, men det blev den 18 mars.
Lite om vår resa från Marocko till Sverige.
Vi lämnade Marocko den 26 februari, allt gick bra med färjan över. Men när vi kom till Spanien så satt vi i husbilen på färjan i ca 1,5 timma innan vi fick köra av. Visade sig att det berodde på att Spanska tullen skulle kolla i varje bil, husbil och långtradare, det tog tid!
Nästa dag åkte vi till Fuengirola och stod på Hästgården några dagar. Sen åkte vi till Murcia och träffade vänner. Tog en tur upp i bergen på några dagar. Sen till Cullera. Då hade Coronaviruset dragit igång rejält i Italien, så vi tänkte att det är nog bäst att bege sig hemmåt. Så nästa morgon (14/3) åkte vi till en liten by precis över gränsen i Frankrike.
Nästa dag tänkte vi köra ca 50 mil. Men på eftermiddagen när vi kört våra 50 mil, så fick vi ett meddelande från Peters syster att Tyskland stänger gränsen nästa morgon kl 8.00.
Då tänkte vi att nu är det panikbeslut som börjar komma från olika regeringar och vad detta innebär för oss, visste vi inte. Så vi körde på och kom in i Tyskland kl 2.00 på natten, då hade vi kört totalt 100 mil denna dag, puh!
Nästa dag körde vi till Homberg(Efze). Sen till Flensburg och handlade lite på Calles. Vi var i princip ensamma i butiken och på parkeringen, kändes väldigt ödsligt och konstigt. Fortsatte köra in i Danmark och tog broarna till Sverige. Stannade för natten efter första bron.
Vi kom hem den 18/3. Kändes så gött att vara hemma.
Vi var inte rädda för att bli smittade, utan mer att det skulle bli tråkigt att "fastna" någonstans pga något lands beslut osv.
Vi känner folk som fortfarande sitter kvar i Marocko och de släpps inte in i Spanien. De vi känner och är från Holland. Det alternativ som de nu erbjuds är att ställa kvar sin husbil och flyga hem. Men jag tror att om de lämnar husbilen där, så är risken är stor att de inte har någon husbil kvar när de kommer tillbaka. Låter inte som de har det så kul precis, jobbiga beslut.
Nu har vi varit i karantän i 2 veckor.
Lägger med lite foton från Murcia och deras vackra katedral. Det pågick ett bröllop när vi kom dit. Eiffels tågbro, Garabit viadukten, några mil norr om Millau i Frankrike. Bron är ritad av Eiffel och byggdes 1882-84, går 120 meter över floden och var länge världens högsta bro.