Sidor

onsdag 23 november 2016

Läkarbesök

Peter har haft ont och svullet knä i ca 3 veckor. Ätit Voltaren mm, men inget hjälper. Så idag åkte vi först till läkare i Vila Real. Lena o Stefan åkte med oss i sin bil. Så de assisterade oss med transport.  De undersökte och röntgade. Konstaterade att svullnaden beror på Atros i knät. Läkaren sa att det måste tömmas på vätska och det måste vara en ortopedspecialist som gör det. Så vi fick åka till sjukhuset i Faro, ca 5 mil bort. Lena o Stefan assisterade oss, kändes så gött med lite stöttning!
Där fick vi vänta i 4 timmar innan vi fick träffa läkaren. Han satte en tjock nål, rakt in i knät, aj va ont det gjorde sa Peter. Sen tappade läkaren knät på en kopp med vätska. Så nu hoppas vi att det ska bli bättre. Men det tar ju några dagar.
Efter Alcoutim, så åkte vi till Altura/Alagoa. Men den stora grusplanen nära havet hade de satt upp en bom så inga husbilar kunde stå där längre. Så nu stod det bilar på en annan grusplan lite längre upp i byn. Men det var ett tråkigt ställe så vi stod bara en natt.
Där stod Maria&Jyrki, så det var kul att se dem igen. Så det blev en spelkväll.
Ställplats: en tråkig stor grusplan. Ingen service där, men vid reningsverket, en liten bit bort kan man tömma i markbrunn. Där finns även sopavfall. Men inget vatten.
Koordinater: N 37.17479, W 7.49435

Efter en natt så flyttade vi till Manta Rota, ca 8 km väster om Altura/Alagoa.
Vi åt jättegoda ribs på en restaurang(Mar's bar & bistro), kan rekommenderas!
Ställplats: bra, med all service, kostar 4,50euro/natt, el 2,50euro.
Koordinater: N 37.16489, W 7.52107
På ställplatsen så hade en husbil gjort en liten trädgård, se foto.
Sen åt vi goda Pastel de nata, mums!

4 kommentarer:

Lennart Ny sa...

Tråkigt med Peter, men hoppas det bättrar sig.
Vi lämnar nu Albufeira och begav oss mot Falesia.
Ha det bra.
Margareta o Lennart.

Husbil och Resor sa...

Stöttning känns bra när man behöver uppsöka läkare. Nu hoppas vi att det blir bättre.

Richard Thurow sa...

Hey, jag har läst att Peter har Problem med knä. Stakars han, hoppas att det har blivit bättre nu efter ingrepped. Magna hälsningar till han. Rollig att följa er pa res an. Ni skulle har en karta där man kunde ocksa följa vägen ni kör. Manga kram fran Andrea

Ingalill Bergsten sa...

Åh, har ni varit här i Manta Rota?? Det är ju här, vi bor! intressant och roligt läsa om er resa, och få se alla fina foton! Inte roligt med knät!!Hoppas det blir bättre nu efter punkteringen.